Verdens minste kambryter
Verdens mindste drejeafbryder

Kraus & Naimers historie

Kraus & Naimers strategiske fokus har fra begyndelsen i 1907 været på innovation og kundeservice.

Kraus & Naimer har i dag omkring 1100 medarbejdere på verdensplan og producerer ca. 4,3 mio. afbrydere om året. Vi har bl.a. udviklet verdens mindste drejeafbryder under mottoet: ”Vi har forbedret den – så nu vil vi lave den endnu bedre”.

Det, at vores produkter kan leve op til de strengeste tekniske krav og er af en kvalitet, der ikke uden videre kan efterlignes, samt at vi har afdelinger over hele verden, har gjort Kraus & Naimers til en af verdens førende leverandører inden for vores branche. Kompetent projekteringsarbejde og kundesupport- og rådgivning, lokale lagre og mulighed for montage på stedet er vores garanti for hurtig service af høj kvalitet.

 

Ekspansion

Mellem 1968 og 1970 blev der opført yderligere et produktionsanlæg i Weikersdorf, ca. 60 km syd for Wien i Østrig, i 1989/1990 blev endnu et topmoderne anlæg tilføjet, og da kalenderen viste 2013, var anlægget blevet næsten dobbelt så stort.

Hovedkontor Wien

Wien, Schumanngasse

Fabrikk i Weikersdorf

Weikersdorf

  Siden 1960 er der blevet opført endnu seks produktionsanlæg rundt omkring i verden::

Tyskland

Kraus & Naimer Produktion GmbH,
Karlsruhe, Tyskland, grundlagt 1962

Kraus & Naimer Irland

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Shannon, Irland, 1973-2013

Kraus & Naimer New Zealand

Kraus & Naimer Production Ltd.,
Wellington, New Zealand, etablert i 1978

Kraus & Naimer Brasil

Kraus & Naimer Ind. e Com. Ltda.,
São Paulo, Brasil, grundlagt 1979

Kraus & Naimer USA

Kraus & Naimer Production Inc.,
Somerset, NJ, U.S.A., grundlagt 1981

Kraus & Naimer Ungarn Kraus & Naimer Kft.,
Pereszteg, Ungarn, grundlagt 2000

Grundlag

Kraus & Naimer blev oprindeligt grundlagt i 1907 med anlæggelsen af det første værksted i kælderen af Wattgasse 53, Wien. Elektricitet var lige begyndt at gøre sit indtog rundt omkring i verden, men koblingsanlæg, som vi kender det i dag, var endnu et ukendt fænomen.

Lorenz Naimer, grundlægger og financier, og hans samarbejdspartner Franz Kraus kastede sig meget entusiastisk ud i eksperimentet med at producere elektrisk specialudstyr.

 

 

Sertifikater

Etablert 1907

Wattgasse

Wattgasse 53
Andre verdenskrig

2. verdenskrig

Franz Kraus

Mr. Franz Kraus

Lorenz Naimer

Mr. Lorenz Naimer

I begyndelsen af 1930'erne var Kraus & Naimer vokset til en virksomhed med 50 ansatte. I 1945 led fabrikken i de sidste dage af 2. verdenskrig stor skade i forbindelse med et luftangreb. Fru Kraus omkom i husets beskyttelsesrum.

 

 

Hubert Laurenz Naimer – en pioner

I 1946 vendte Hubert Laurenz Naimer hjem til Wien efter at have været tilbageholdt som krigsfange. Efter sin fars død det følgende år var han nødt til at opgive sine universitetsstudier i Graz for at kunne koncentrere sig fuldt ud om at genopbygge virksomheden.

Takket være hans ekstraordinære evner så den første modulopbyggede drejeafbryder dagens lys kort efter, og der blev iværksat en global produktion og etableret et distributionsnetværk. Efter 57 års hård og vellykket indsats afgik han ved døden den 12. september 2004 i en alder af 82 år.

 

 

Teknisk innovation – vores opskrift på succes

Kraus & Naimer har stået i spidsen for mange nye tiltag. I slutningen 1920'erne var vi allerede begyndt at bruge det nye materiale ”bakelit”. Industrien tog godt imod den nye ”bakelitafbryder”, som blev meget udbredt.

Der blev indkøbt moderne værktøjsmaskiner i økonomisk og politisk vanskelige tider.

Den første modulopbyggede drejeafbryder blev allerede lanceret i 1949. Den revolutionerede de teknologiske løsninger til koblingsanlæg, og dens tekniske specifikationer fik stor betydning for alle efterfølgende konstruktioner.

Kraus & Naimer har igennem årene udviklet sig til at være markedets førende producent af drejeafbrydere og har fastlagt standarderne for lastadskillere. På baggrund af talrige patenter favner det nuværende produktsortiment det globale marked og omfatter teknisk og økonomisk optimerede løsninger til stort alle tænkelige formål.

 

Joachim Laurenz Naimer

Mr. Joachim Laurenz Naimer
Præsident for Kraus & Naimer-gruppen


tilbage til toppen
 

 

 

 

 

 

Hubert Laurenz Naimer

Mr. Hubert Laurenz Naimer

 

 

 

 

Bakelitt-bryteren
Bakelitafbryder

 

Første modulært konstruerte kambryteren
1949 - drejeafbryder